mandag 28. september 2009

Paris - part deux

Torsdagskvelden kom de andre jentene: Kirsti, Siw, Maia, Natasha og Elisabeth. Ragne og jeg hadde ventet med å fortelle nyheten om at hotellet vi hadde lagt oss inn på var et bordell for transvestitter. Hihi, vi kunne nesten ikke styre oss. Jentene tok nyheten med fatning, - verdensvante som de er. Vi hilste pent bonjour og bonsoir på de andre 'jentene' hver dag.


Fredagen var det tidlig opp og målet var trådbutikken fil2000 (synerds!)og alle vintagebutikkene downtown. Senere på dagen møttes vi til en bedre lunsj i øverste etajse på Printemps, -med champagne under glasskuppelen. På kvelden dro vi til Les Philosophes i et utrolig koselig område som heter Le Marais. Her finnes det også masse kule butikker og restauranter. Mer fois gras, mer champagne med andre ord!


Lørdag sto vi opp passe sent og dro på Louvre for å se utstillingen med Madeleine Vionnet. Den var fantastisk med en utrolig stor samling kjoler fra nesten 100 år tilbake. Vi gikk rundt i ærefrykt og følte vi var en del av historien. Vi fikk også med oss den lille utstillingen til plakatkunstneren Toulouse Lautrec og en bijouterie utstilling med fantastiske smykker. Lunsjen ble fortært på Montmartre med Moule-frites og chardonnay. Nam! Kvelden tok vi på Chez Julien hvor vår supre finske servitrise, Tiara, tok seg av oss. Her ble det igjen foie gras og champagne.


Som dere skjønner så ble søndagen litt i sakte gange. Paris' markeder ventet før jentene skulle hjem til Norge (Ragne og jeg hadde enda en dag i vente). På markedet ved Port Montreuil, som er bedre enn det ved Clignancourt, fant vi bl.a. en vintage Celine veske, gamle fotografier og andre skatter. Jeg kjøpte gamle postkort fra 20-tallet med nydelige dame-foto i pene kjoler, 4 stk for 2euro. Vi vinket jentene au revoir i fem tiden og tok en tidlig kveld.

Mandag morgen sto Ragne og jeg tidlig opp for å tråle Paris' engros butikker etter findings til butikken i Theresesgate. Jeg fant en hel del spennende ting og fikk alt shippet hjem med UPS. Nyhetene har begynt å ankomme allerede så det er bare å ta seg en tur for å sikre seg godbitene.


Alt i alt var det en fantastisk tur hvor vi jentene på jobben ble enda bedre kjent. Vi har fylt på magen med herlig fransk cuisine, - klar for en en travel høst med brudekolleksjon, sommer- og vinterkolleksjon som må lages. Paris igjen i februar! Definitivt!