søndag 21. mars 2010

Hong Kong

Jeg reiser og farter hele tiden. Ikke det at jeg liker det noe serlig, jeg er livredd for å fly, men jeg elsker å se nye steder og oppleve nye ting. Ikke så lett når jeg sitter og skjelver på flyet i 13 timer for så å nyte tilværelsen når jeg kommer fram. For et par uker siden var jeg i Hong Kong en svipptur. Det er en av mine favorittbyer. Folkene er hyggelige, shoppingen fantastisk. I det hele tatt; livet er deilig i Hong Kong.


Det måtte en time med jetlag-massasje til for at jeg skulle senke skuldrene. Og bare for å spe på flyskrekken drømte jeg natt til i går at jeg satt i et fly som plutselig tok en krapp sving til venstre for så å styrte, og jeg døde. Skikkelig creepy å stå opp og lese om Norwegian flyet som måtte nødlande natt til lørdag. Liker det ikke. Nok om det.

I Hong Kong bodde vi på hotel InterContinental. Det er hotellet med byens beste utsikt. Det koster hundre kroner for å sitte i lobbyen om du ikke er gjest på hotellet p.g.a utsikten. Frokostbuffeten var fantastisk. Dim sum og frisk frukt med alge-smoothie er en god måte å starte dagen på.

Når det kommer til shopping, er ikke Hong Kong en billig by. Prisene er det samme som hjemme, men bare det å oppleve Chanel, Miu Miu og Pradabutikkene som ligger på rad og rekke er nok. Liker godt at de har køsystem utenfor butikkene sånn at bare så og så mange er inne samtidig. Har vurdert å innføre dette i Theresesgate. Det hadde gjort seg.
 
Dette var utsikten fra rommet! Den forandret seg hele tiden.
Starwalken rett utenfor


Kø utenfor Prada
Kø utenfor Louis Vuitton
Chanel var representert i lobbyen på hotellet med en egen liten boutique
Min gode venn Charlie
Magnus var på dim sum kurs. Dette var hva han hadde med hjem. Nam!
Dette må være verdens reneste t-bane system
Vi tok oss en taubanetur for å se på verdens høyeste utendørsbuddha

Men så kom tåka
Og dette var alt vi så...
Stemningen var likevel helt magisk da vi kom til toppen
Og sånn bor folk. Ganske praktisk med alt man trenger av butikker nederst.