lørdag 17. oktober 2009

SwarovskiDe fleste har sikkert hørt om swarovski, men ikke alle vet helt hva det er... En swarovski sten er krystallglass som er skåret på en spesiell måte, hvor lyset reflekteres på en helt fantastisk måte. Bildet øverst viser en av clutch'ene jeg har i butikken. Totaldekt av swarovskistener!

Mannen som utviklet det hele het Daniel Swarovski (1862-1956) og var glassskjærer i Østerrike. I 1892 tok han patent på en skjæremaskin for produksjon av krystallglass og det vi i dag kjenner som swarovski. Han startet Swarovskifirma med to andre herremenn i 1895. Mange har sikkert sett svanelogoen som de har brukt siden 80-tallet.

Swarovski dekker noen av krystallene med en spesial metallakk for at stenen skal skinne i alle regnbuens farger. Aurora Borealis (AB) er en av de mest populære og gir et slags shimmer utseende. Mange kjenner sikkert igjen betegnelsen fra øredobbene vi selger?Swarovskistener kan brukes på mange måter, alt fra små nipsfigurer til mote til juetrepynt!
Hva med å legge neste firmatur til Swarovski Kristallwelten, en innendørs Swarovski fornøyelsespark!? Her er det utstillinger som er relatert til eller inspirert av krystaller, og mange kjente kunstnere som Dali og Picasso er representert. De røper selvfølgelig ikke hvordan swarovskikrystallene faktisk blir laget, det er en strengt bevoktet hemmelighet!...