tirsdag 29. mars 2011

Mitt Kenya-eventyr

Har akkurat kommet hjem fra en uke i Kenya og vil gjerne benytte sjansen til å fortelle om posjektet, turen og opplevelsene. Før jul var jeg så heldig å bli kontaktet av Hege fra Mimeta. Se http://www.mimeta.org/ eller følg pagen på facebook. klikk her!

Mimeta støtter kunstnere og miljøer som bidrar til utvikling av kultur. Senteret bidrar til formidling av produksjoner og hjelper til i utvekslingsprosjekter mellom kunstnere, produsenter og organisasjoner. Mimeta eies av Strømmestiftelsen og Vest-Agder Fylkeskommune.

Det Hege lurte på var om jeg ville være med å videreutvikle smykkeprodukter laget av maasai-mødre ved Basecamp Maasai Brand i kenya. De lager smykker som de selger for å tjene penger til bl.a skoleuniform til barna sine og helseutgifter for familien. Maasai smykkene er vakre nok i seg selv, men vi har nå blitt enige om å utvikle produkter mer tilrettelagt oss nordboere slik at de kan selge mer og da tjene mer til det de trenger.

Jeg synes det hørtes helt fantastisk ut å få sjansen til å gi noe tilbake ettersom alt har gått så bra i bedriften min de siste årene. Det som også appelerte til meg var at det var et kvinneprosjekt og jeg kunne selv relatere litt til mødrene og deres ansvar, og jeg tror at alle mine kunder også vil støtte opp om dette prosjektet. Hvem vil vel ikke kjøpe seg noe fint og samtidig støtte opp om noe så bra som dette?

Skal skrive mer om dette i videre innlegg. Starter nå med å legge ut bilder fra Nairobi som vi fikk oppleve før vi dro ut til Maasai Mara.

Har aldri vært i Afrika så jeg lurte fælt på hva jeg skulle pakke. Bestemte meg for å gå for en glamorøs safari stil. Hadde jo handlet så mye fint på HM åpningen.Kofferten pakket og Lila som prøver diskret å pakke med seg selv. Hun ville nok besøke alle dyrene i Afrika, men jeg er redd hun ikke hadde vart lenge der. Måtte døgne for flyet gikk tidlig søndag morgen og jeg hadde mye å gjøre før jeg skulle dra.


Etter en flytur på tusen timer kom vi fram til hotellet sent på natt. Jeg hadde da vært våken i halvannet døgn. Fikk sett Black swan og Burlesque på flyet(say no more om det). Synet som møtte oss da vi sto opp sent neste morgen. Fuglene kvitret og solen skinte. En skikkelig forsmak på sommer. O fryd og glede! Jeg trodde jeg var i himmelen.Her er søte Hege ved frokostbordet. Deilig smoothie og god kaffe. Hege og jeg fant tonen med en gang og har vel ledd oss i søvn hver kveld. Pysete som jeg er måtte Hege dele rom med meg. Flaks vi likte hverandre så godt da.


Her er vi på besøk hos lokalbefolkningen. Monique som Hege kjenner fra Kristiansand har slått seg ned i Nairobi. Alltid gøy å treffe noen som er lokalkjent og kan komme med gode tips til shopping og andre morsomme ting. Fikk tips om å besøke det mest populære stedet i Nairobi for en drink, Que pasa, men det får bli neste gang. Vi fant på så mye annet at vi glemte det.
Denne nydelige lille tassen hadde akkurat kommet i hus. Vi fant tonen.


Mer frokostbilder fra hotellet. Idyllisk!


Dagen etter bestemte jeg at vi skulle besøke baby elephant orphanage. Her er det elefanter som er funnet foreldreløse og får en trygg barndom i Nairobi nasjonalpark. Se de skjønne ungene som ventet spent på babyelefantene.


Her kommer de luntende. De har hver sin passer som de ser på som mamma. De blir passet om natten når de sover også. Den minste var bare 5 mnd gammel.


Den bittelille var så glad i 'mammaen' sin. Ville bare kose hele tiden. Det var også mulig å fjernadoptere disse elefantene. Det gjorde vi ikke, men kan være en fin julegave til den som har alt.


Så gikk turen til Karen Blixen museet. Vi husket scener fra filmen Mitt Afrika som var spilt inn her, og den fristet til gjentakelse nå når jeg har kommet hjem. Skal sette meg ned en kveld og kose meg med den.


Deretter tok vi turen til Kazuri fabrikken. De lager keramikk perler som de så lager smykker av. De fleste som jobber her er single mødre og handikappede som får en sjanse til å komme ut i arbeidslivet.


Perlelageret var som en godtebutikk


Etter fabrikkbesøket gikk turen til giftshopen. Her handlet vi perlesmykker så det sto etter. Det var jo ikke vanskelig å bruke penger når man vet at de går til de som virkelig behøver dem. Jeg handlet med skikkelig god samvittighet jo mer jeg brukte. Vi ble jo fine også da.


Hege med et korallfarget perlesmykke.


Og jeg med to lyseblå. Sjekk gjerne http://www.kazuri.com/

Mer fra Afrika følger...